Васил Гарванлиев: Моментално немам дечко, и многу ми е полесно откако признав јавно се..

Откако Васил Гарванлиев неодамна јавно проговори за својата сексуална ориентација, на себе како да го навлече гневот на јавноста, но и како да се ослободи од голем товар по јавното признание. Од една страна му дадоа поддршка и рекоа дека е храбар што зборува за работи за кои најчесто се молчи, а од друга страна го навредуваа и му се закануваа. Васил, е еден од ретките јавни личности на Балканот кој отворено зборува за својата сексуалност.
„Мислам дека бев во пубертет кога сфатив кој сум. Тогаш ѝ напишав писмо на мајка ми, а таа откако го прочита ми рече: ‘Знаев и пред да ми кажеш. Биди среќен, тоа ми е најважно’. Ми олесна што ѝ кажав и што таа ме израсна со многу љубов“, рече Васил во интервјуто. А ни откри и дека во моментов нема партнер.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here