3.9 C
Ohrid
четврток, октомври 21, 2021
Почетна Македонија Во Битола ќе се маршира за ДОМ, СЕМЕЈСТВО, РОДИТЕЛИ,ДЕЦА -Под слоганот "Вистинска...

Во Битола ќе се маршира за ДОМ, СЕМЕЈСТВО, РОДИТЕЛИ,ДЕЦА -Под слоганот “Вистинска парада на гордоста”

Translate (Eng):[gtranslate]

„Вистинска парада на гордоста” – под овој слоган денеска со почеток од 19:30 часот по втор пат ќе се маршира во Битола.

Начелата по кој треба да сме водени за организирање на “Вистинската парада на гордоста” се:

-Дом

РЕКЛАМА

-Семејство

-Родители-МАЈКА и ТАТКО

-Деца

Начела дадени од Бога и начела по кои треба да ги воспитуваме нашите деца и идните наши генераци после нас во духот на нашата ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИЈАНСКА вероисповед.

ВЕ ОЧЕКУВАМЕ СИТЕ ЗАЕДНО СО ВАШИТЕ НАЈБЛИСКИ ДА СЕ СОБЕРИМЕ НА ПЛОШТАДОТ МАГНОЛИЈА КАДЕ СИТЕ ЗАЕДНО СО ЕДЕН МАРШ НИЗ ШИРОК СОКАК ДА СЕ УПАТИМЕ ДО ПАРКОТ,КАДЕ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ НЕКОЛКУ КРАТКИ ОБРАЌАЊА ЗА МОТИВИТЕ НА ОРГАНИЗИРАЊЕТО НА ВАКВАТА ПАРАДА.

https://www.facebook.com/events/147764154084130/?acontext=%7B%22feed_story_type%22%3A%2222%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&privacy_mutation_token=eyJ0eXBlIjowLCJjcmVhdGlvbl90aW1lIjoxNjI0NzE3ODIwLCJjYWxsc2l0ZV9pZCI6MzU5MDM2MDAxOTY4NDMyfQ%3D%3D