Човек со прекар Исус „воскресна“ во Војводина – го закопаа, ама се појави жив

Невообичаена случка, каква што најчесто има само на филм, ги вознемири жителите на српскиот град Сремски Карловци и особено семејството Станков – жител на градот, за кој најблиските верувале дека е мртов, се појавил жив само ден откако му правеле погреб, пишуваат српските медиуми.

Според пишувањата на локалните медиуми, 56-годишниот човек по име Саша Станков, кој за да бидат работите уште почудни, имал прекар Исус поради долгата брада, не бил во добри односи со семејството и живеел во Нови Сад, а минатата недела на неговите роднини им било кажано дека тој починал.

Телото било испратено во неговото родно место во запечатен лимен сандак, па не можело да се потврди дека тоа е членот на нивното семејство. Закопот бил извршен во петокот, а на крстот било напишано името на Станков.

Но, само ден подоцна, до членовите на семејството стигнале неверојатни информации од пријателка на Саша: нивниот роднина бил виден во Нови Сад, жив и здрав. Набргу била откриена забуната – во гробот со името на „воскреснатиот“, лежел негов сограѓанин, кој исто така се викал Саша, а и личел на Станков. Проблемот веројатно настанал кај локалните полицајци, кои усно им потврдиле на членовите на семејството дека починал нивниот роднина, без да ги извршат потребните проверки.

„Воскреснатиот“ човек повеќе од една година живеел во Нови Сад и неговото семејство немало никаков контакт со него. Кога го нашле, тој бил одведен во полициската управа на Нови Сад, каде е фотографиран и земени му се отпечатоци од прстите.

Во ноќта меѓу саботата и неделата е извршена ексхумација и телото на погрешниот покојник е извадено од семејната гробница на Станкови. Од семејството велат дека сѐ уште не добиле официјална верзија од надлежните за тоа како дошло до забуна од толкави размери.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here