Како да не живее во Македонија: Ахмети два пати честиташе за медалите на косовските олимпијки, ниту еднаш за Дејан Георгиевски

Солзи радосници и гордост. Успех за сите Албанци… Со овие зборови два пати на својот фејсбук профил лидерот на ДУИ Али Ахмети им честиташе на косовските олимпијки за освоените медали. Ахмети сѐ уште нема ниту збор напишано за успехот на македонскиот олимиец Дејан Георгиевски.


Ахмети два пати честиташе за медалите на косовските олимпијки, ниту еднаш за Дејан Георгиевски
Солзи радосници и гордост. Успех за сите Албанци… Со овие зборови два пати на својот фејсбук профил лидерот на ДУИ Али Ахмети им честиташе на косовските олимпијки за освоените медали. Ахмети сѐ уште нема ниту збор напишано за успехот на македонскиот олимиец Дејан Георгиевски.

ДУИ, партијата на Ахмети, веќе 19 години е дел од власта во Македонија. За Ахмети успехот на косовските спортистки е успех на сите Албанци. Не знаеме уште дали за Ахмети успехот на Георгиевски е успех и на македонските Албанци.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here