И во Охрид младоженци правеле свадба па завршиле на инфективно одделение

И во Охрид не само во Тетово младоженци завршиле во инфективното одделение во охридската болница. Станува збор за млад брачен на старосна граница од 26 години , кој пост свадбено завршиле со ковид во модуларната болница. Моментално во охридската болница хоспитализирани се 4 лица од кои едно лице е вакцинирано со две дози од вакцината на Синофарм, додека останатите три лица се невакцинирани. Само едно лице е на кислородна поддршка.

Во Охридската болница зголемен е обемот на пациенти кој се пријавуваат со ковид симптоми, но деновиве зголемени се и бројот на тестирања со PCR методата и реално се очекува пополнување на лежечките капацитети на болницата. Во делот на модуларната болница поставен е и централен довод на кислород, а и сите болнички капацитети се ставаат во приправност, дознава редакцијата Охридскај.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here