Ситуацијата во Скопје станува драматична: Антивакцерите ги сечат маските, бараат слобода?!

Вечерва во Скопје пред Собранието протест во пресрет на утрешните нови рестриктивни мерки за Ковид 19. Со транспаренти како „Заштити ја планетата, отстранија ја елитата“, „Мое тело – божја сопственост“, „Моето тело е мој избор“, „Стоп за присилна вакцинација“ и „Слободата нема цена“ го изразија своето незадоволство од мерките во земјава.
Протестот беше мирен, но беа регистрирани навреди и недолични коментари од дел од присутните.
Дел од протестот беа и менаџери на угостителски објекти и граѓани кои сметаат дека со новите мерки се врши дискриминација на граѓаните. Со новите мерки, меѓудругото, се ограничува односно забранува влез на невакцинирани во затворени објекти, но и на настани на отворено каде има поголем број на луѓе.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here