Кapaнтин од 14 дeнa зa Aвгaниcтaнцитe кoи ќe дojдaт вo Македонија

Граѓаните кои ќе доаѓаат од Авганистан ќе треба да бидат во карантин 14 дена и дополнително ќе се оди на нивно вакцинирање.

– Да, разговаравме за тоа, а до Владата ќе препорачаме сите кои доаѓаат од Авганистан да бидат во задолжителен карантин од 14 дена и дополнитлно да се спроведе вакцинација кај нив.

– Се работи за мал број луѓе – вели министерот за здравство Венко Филипче.

Infomax

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here