Во Будва му наплатиле и за „Не Сакам Ништо“, а од келнерот добил само празна чаша !!

Swimmers pay for sunbeds at an employee of a beach bar who wears a protective mask against coronavirus, at Alimos beach, near Athens, on Saturday, May 16, 2020. Greece allowed the reopening of organized beaches, where visitors pay to get in, from Saturday when a heat wave is expected to hit the country, a measure that would affect 515 beaches all over Greece, where shade umbrellas must be planted at least 4 meters (13 feet) apart, and a maximum 40 people will be allowed in every 1,000 square meters (11,000 square feet) of beach. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Неодамна на Фејсбук страницата „Podgorički vremeplov“ беше објавена фотографија од фискална сметка издадена на плажа во Будва.

На фискалната сметка е напишан одговорот на тројца гости кој на прашањето од келнерката што ќе пијат, рекле „нејќам ништо“, па на секој од нив му биле наплатени по 50 центи.

Група корисници во коментарите посочија дека оваа практика е нормална низ цела Европа, односно дека местото во ресторан се наплаќа во зависност од локацијата, а други се пошегуваа на сметка на гостите. Некои од коментарите гласат:

Дали се’ уште постојат вакви луѓе; Празна чаша на маса и во неа „Нејќам ништо“; За толку пари барем една кисела вода ќе поделеа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here