Мерките наместо да воведат ред, предизвикаа хаос – никаква контрола за ковид-сертификати

На социјалните мрежи кружат огласи за изработка на фалсификувани ковид сертификати, и тоа по воведувањето на анти-ковид мерките кои неодамна стапија на сила. Па така за влез во кафеана или кафуле мора да прикажете сертификат, кој го проверува редар или келнер, кој притоа не смее да ви побара и лична карта. За ваквата хаотична ситуација граѓаните вината ја гледаат во власта која ги носи, но не доволно ги пременува мерките.  Додека државата кубури со инспектори, нема кој да го исконтролира фалсификувањето на потврди за вакцинација кои на големо се печатат.

Алфанаправи обиколка во дел од скопските локали, но, како што објавија, никаде, не наидшле на инспектор што би проверил сертификат за вакцинација. Во кафулињата, кои беа речиси празни, само вработените им ја провериле потврдата.

Во меѓу време, веќе се случи и експлозија на револтот во слаткарница во Дебар, а според објавувачот на видеото на социјалните мрежи, станува збор за наводно недоразбирање поради вакциналните сертификати.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here