Со шипки и синџири, узурпирано паркинг место во Охрид

Узурпиран паркинг, заграден со шипки и синџири за арматура, оштетени коли, опасност за децата кои се движат во оваа околина – група граѓани револтирани од однесувањето на станарите од зградата што се наоѓа на улица „Дебрца“ наспроти црквата „Св.Ѓорѓија“ во Охрид.

Тие по втор пар се обраќаат со молба до надлежните органи, откако претходниот пат немаше резултат. Ги молат надлежните да излезат на терен и да видат како станарите позади зградата со шипки и синџири за арматура имаат изградено паркинг за своите автомобили, покрај тоа што имаат свој паркинг кој и тој е заграден, но ретко го користат. Станарите на соседната зграда незаконски го узурпирале местото. Поради несоодветното заградување има опасност да се повредат и деца што играат на таа улица.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here