Кучето ЛEO ја турка количката на својот неподвижен сопственик. (Видео)

Авторот на видеото е направено од случаен турист во Мексико во 2019 година.

Кучето-помошник Лео е истренирано и научено да му помага на својот неподвижен сопственик Овен.

Овен му кажал на туристот дека Лео е трениран од страна на неговиот вујко и дека тој без него да си го замисли животот. Лицата со разни инвалидитети и потешкотии живеат многу полесно со помош на кучињата за тераписки цели бидејќи тие им пружаат помош со стекнување на одредени вештини.

Тренираните кучиња им помагаат на луѓето кои се неподвижни и во инвалидски колички и наместо нив го вклучуваат или исклучуваат светлото, им носат.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here