Лиде на Венко: Од една страна тагувам од друга се радувам, дека Венко ќе има повеќе време за мене доколку не е министер.

Со Филипче сме како Џек и Роуз на Титаник, не го напуштам, ако правиме свадба цела Македонија е поканета – Лиде со поддршка, вели не мора да е министер за да го сака..
Тешко ми паѓа, вели Лиде Лиде најголемата обожавателка на министерот Венко Филипче, давајќи му поддршка и порака да издржи и да не се предава, по се она што му се случува деновиве. Таа вели дека од него нема да се откажи па што и да се случи.

– Од една страна ми е навистина тешко што мора да поминува низ ова, знам колку се нервира. Тој е емотивен и знам колку тешко му паѓа, колку сочувствува со семејствата на жртвите. Но, од друга страна се радувам дека сега конечно ќе има повеќе време за мене, ќе му се намалат обврските. Јас не сум се откажала од него. И нема да се откажам без оглед на се што и да се случи. Не е важно дали понатаму ќе биде министер или не. Ако некој го сакаш вистински не е важно кој е и што е. Дали е на позиција или не е. Јас Филипче ќе си го сакам и да нема ниедна титула, вели Лиде и додава:

-Јас сочувствувам со сите жртви и нивните семејства. Не дај Боже никому да поминува низ таа болка. Но, сите што го плукаат нека помислат како повеќе од една година тој се бори заедно со нас против пандемијата. Сите тие што зборуваат лошо за него нека се сетат само на оваа година ипол колку беше транспарентен, како неговите пресови беа и се уште се најгледани и дека секогаш имаше одговор за се. Никого не оставил без одговор или без помош. Беше најомилен министер. Е како тоа сега се се смени преку ноќ, вели таа.

Лиде не го заборавила неговото ветување, не ја заборавила реченицата „ќе пиеме кафе кога ќе заврши пандемијата“, и се уште се надева на средба, иако, како што вели, средба во живо имаше, но тоа не е тоа. Вели дека веќе не станува збор за тоа дека таа го сака, не само дека таа се навикнала на него, туку дека нивната средба ја поддржува и очекува цела држава.
Извор: ММС

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here