Градоначалникот Ногачески во посета на свињарската фарма Папу во село Белчишта.

Вчера утро бев во посета на свињарската фарма Папу, која е лоцирана на влезот од селото Белчишта.


Во придружба на домаќинот на фармата, имав можност од блиску да ги видам новите производствени капацитети кои се изградени по најсовремени стандарди, со кои сега оваа свинарска фарма го проширува производствениот капацитет на 72 мајки.
Базата за успехот и профитабилноста на оваа свињарска фарма лежи во одгледувањето на товенци со висок генетски потенцијал каде се запазани сите стандарди на GGP-GP.
Ваквиот тип на инвестиции се од особено значење за Локално -Економски развој на општина Дебрца.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here