16.3 C
Ohrid
понеделник, мај 16, 2022
Почетна Македонија Според Заев во време на војната не биле сите со Партизаните,...

Според Заев во време на војната не биле сите со Партизаните, имало и луѓе кои биле со фашистите !!

Translate (Eng):[gtranslate]

Според Заев и во Македонија за време на Втората светска војна имало лица кои биле соработници со фашистите и затоа не треба сега нациите да се врзуваат со фашизмот.

Премиерот Зоран Заев смета дека на фашизмот не трециба да му се дава етнички предзак па затоа од спомениците и учебните ќе биде отстранет зборот „бугарски“ а ќе остане само „фашистички окупатор“. Според Заев, и во Македонија за време на Втората светска војна имало лица кои биле соработници со фашистите и затоа не треба сега нациите да се врзуваат со фашизмот.