E вака се работи чесно и одговорно: Градоначалникот Ногачески од општината потрошил 0,00 денари за патување, и 0,00 денари за репрезентација !!!!

Жителите на општина Дебрца не паметат досега за вакво чесно и поштено работење на еден градоначалник во својата општина. Малкумина знаат дека Ногачески е голем хуманитарец, но пред се човек кој е достапен 24 часа на својот мобилен телефон за да ги сослуша своите граѓани. Неговиот телефонски број е поставен јавно на неговата фејзбук страна и секогаш има време да ги сослуша и да им помогне на сите. Овој човек од една сиромашна општина успеа да направи големи проекти за кои поголемите општини во Македонија може само да сонуваат…

Колку потрошил за патување во Македонија и надвор од нејзе ви прикажуваме во продолжение..

Ветивме дека ќе обезбедиме одговорно и домаќинско управување со општинските ресурси и драстично ќе ги намалиме сите непродуктивни трошења.

➡Тоа го правеше во изминатите 4 години.

➡Согласно принципот на фискална транспарентност во оваа прилика сакаме да ги запознаме граѓаните со трошоците направени на градоначалникот за службени патувања и репрезентација во 2020 година.

➡Според завршната сметка во 2020 година за службени патувања во земјата и странство направени се трошоци во износ од 0 денари.

➡За репрезентација од планираните 70.000 денари потрошени се 4.438 денари. Трошоците се направени за плаќање на две фактури од 2019 година и тоа:

👉Првата, од Oктомври 2019 година, работен состанок со претставници на менаџментот на Новосадскиот саем, кои беа гости на општината, потрошени се 2550 денари,

👉Втората, во Декември 2019 година, работен состанок со претставници на Биро за регионален развој, потрошени се 1888 денари.

👉Со оглед на тоа да трошоците од 4.438 денари, кои се платени во 2020 година се направени во 2019 , значи дека во 2020 година трошоците за репрезентација се 0 денари.

➡Граѓаните мора да знаат како се трошат нивните пари, а актуелниот Ногачески повторно со чисти образ се појавува пред граѓаните со неговата независна кандитура Дебрца пред се

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here