Бројот на попишаните е речиси идентичен со запишаните во избирачкиот список?- Но колку останаа непопишани?! (Видео)

До крајот на март следната година ќе бидат соопштени резултатите од пописот кој заврши вчера.

Првиот човек на статистика оцени дека тој бил спроведен успешно и на него се попишале 1 832 696 лица, за разлика од минатиот кога бројката беше нешто над 2 милиони.

Но, дали пописот ги покажува реалните бројки? Повеке детали од Јана Јосифоска.

Дилема во јавноста е колку лица останаа непопишани со оглед дека бројот на попишаните е речиси идентичен со запишаните во избирачкиот список?

Целиот извештај погледнете го во видеото.

Видео Тука

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here