Кондовски: Бесплатен интернет во секое училиште..

Сите ученици во сите училишта треба да имаат пристап до платформите за учење на интернет. Само така ќе обезбедиме квалитетно образование и поеднакви услови за школување и развој на секое дете. Притоа, руралните средини не смеат да бидат запоставени. И децата во училиштата во руралните средини мора да имаат пристап до интернет“, изјави на денешната прес конференција Христо Кондовски, кандидатот за градоначалник за Битола од СДСМ.

Кондовски вети бесплатен интернет во секое училиште, во градот и во секое село на територијата на Општина Битола.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here