1600 години стара некропола, открија на Пилав Тепе археолозите од штипскиот Музеј…

1600 години стара некропола, деновиве открија во реонот на Пилав Тепе археолозите од штипскиот Музеј. Ископувањата се во рамките на заштитните истражувања долж магистралата од новоизградениот експресен пат Штип – Радовиш…

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here