Погрешно сме разбрале: Шкодране зборувала за изборна битка, а не за вojна, велат од Д У И

Откако функционерката на ДУИ Шкодране Дардишта на Фејсбук напиша дека за час ќе ги извади белите патики и дека ги чува чизмите не таван од ДУИ за Слободен печат се јавија со реакција.

Од ДУИ  велат дека госпоѓата Дардишта зборува за изборна битка.
„Госпоѓица Дардишта зборуваше за изборни битки, а не за војна. Таа сакаше да каже дека ДУИ е подготвена да се соочи на изборниот терен кога тоа ќе го посакаат опозициските партии. Тоа нема никаква врска со повиците за војна. ДУИ како апсолутен победник на локалните избори е подготвена секогаш кога и да се одржат парламентарните избори да влезе во трка и да излезе како победник. Чизмите подразбират подготвеност за изборен терен“, велат од ДУИ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here