Царината на „Деве Баир“ ќе истражува кој го пропуштил автобусот без лиценца

Од утрово царината прави внатрешна контрола за тоа кој го пропуштил автобусот на „Беса транс“ кој бил без лиценца на граничниот премин „Деве Баир“.

Од рано утрово, Секторот за професионална одговорност на Царинска управа е на ГП Деве Баир со цел детално да се изврши контрола на постапувањето на превозникот и царинските службеници, согласно надлежностите пропишани со Законот за превоз во патниот сообраќај на денот на излез на предметниот автобус. Предмет на контрола е и постапувањето за конкретниот превозник и возило и во претходниот период на истиот граничен премин, велат од Царина.

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, изјави дека при излегување од државата, Царинската управа требало да направи редовна контрола при секое напуштање на државата со патници

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here