Нова сообраќајка на автопатот Струма, каде пред неколку дена беше опожарен македонски автобус !

Рано утринава се случи нова сообраќајна несреќа на автопатот Струма во Бугарија, каде пред неколку дена беше опожарен македонски автобус, при што погинаа над 50 лица.

Денеска, кај атарот на селото Бошнек, џип излетал од патот и удрил во банкина, по што десетици автомобили подолго време останале заглавени во снежната лавина.

Инаку, бугарските експерти велат дека на овој автопат треба да се намали брзината на движење, бидејќи има многу остри кривини кои не одговараат на денешните стандарди за автопат.
Фокус

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here