Македонија ја има најхрабрата жена војник во Армијата, Неда Волчева повторно е избрана за командир на најдобриот вод

Македонија ја има најхрабрата жена војник во Армијата. Неда Волчева е командир на најдобриот вод во
Армијата и таа е една од ретките жени офицерки во Македонија.
27-годишната Неда досега двапати е прогласена за командир на најдобриот вод, а денес претседателот на
Македонија, Стево Пендаровски, ѝ го честита успехот.
Командир на најдобриот вод во нашата Армија, е поручник Неда Волчева. Со 27 години, двапати по ред е прогласена за командир на најдобар вод. Како една од ретките жени офицерки во нашата Армија, со својата сигурност и храброст се надевам ќе реди големи професионални успеси. #ЛицеВЛице напиша претседателот Пендаровски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here