Доколу НАТО побара, Косово ќе ја брани Украина од Русите !!

Премиерот Албин Курти зборуваше за можноста за испраќање на безбедносните сили на Косово во Украина во случај на конфликт меѓу руската и украинската страна, нагласувајќи дека доколку што и да смета дека е потребно НАТО, Косово ќе биде подготвено да дејствува, пренесува Косовскиот прес.

Како што изјави пред се сакам да нема нови конфликти.

„Внимателно следам што се случува на границата меѓу Украина и Руската Федерација до доцните часови. За тоа е аларм на НАТО, особено на САД, но и на ЕУ. „Што и да смета дека е неопходно НАТО, ние секако сме подготвени“, рече Курти.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here