Рускиот војник кој ги загуби двете нозе, сега со раце ги освојува планинските врвови

Мотивацијата која може да произлезе од овој човек е навистина голема, па никој не треба да биде изненаден од бројот на придружниците на овој храбар војник.

Рустам Набиев не само што остана жив, туку и најде среќа и смисла во животот. Ова е темата на неговиот блог на Инстаграм, кој на сите им докажува дека животот е убав.

 

 

Ова е еден од најинспиративните блогови што некогаш сте ги прочитале. Дваесет и петгодишниот Рустам од Уфа преживеа страшна катастрофа кога неговата касарна се урна на 12 јули 2015 година.

Овој датум го смета за негов „втор роденден“. Тој ден загинаа 24 негови колеги од војската, но и покрај тоа што цела ноќ беше закопан под урнатините, тој беше спасен.

Сепак, овој живот имаше цена – губење на двете нозе. Сепак, Рустам не се откажал. Денес игра хокеј на мраз и пишува блог.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here