Се преставувал дека е гинеколог, па прегледал над 400 жени

Се преставувал како специјалист за гинекологија и на тој начин користел стотици жени, а бил фатен дури по втората истрага, бидејќи користел скриени броеви.

Застрашувачки случај на злоупотреба и злоставување на жени е откриен во Италија, откако е утврдено дека лажен лекар, претставувајќи се како експерт за гинекологија, прегледал дури 400 жени преку својот мобилен телефон, ги снимал нивните најинтимни делови од телото и ги открил личните тајни.

Сепак, тие не знаеле дека има болен воајер од другата страна на мрежата, кога по неколкумесечна потрага, државната полиција во Таранто некако го фатила.

„Докторот“ користел скриен телефонски број за да повикива толпа жени, една по една и на секоја им кажал дека врз основа на податоците од нивните претходни прегледи во една од структурите на националната здравствена служба, постои сомнеж дека имаат сериозна вагинална инфекција.

Потоа би предложил веднаш да ги прегледа визуелно, бесплатно, велејќи им дека тоа е многу полесен начин за нив отколку да чекаат да им дојде редот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here