Охридски Дедо Мраз со кабриoлет: Драгослав и Дарко израдуваа стотици дечиња низ охридските села со бесплатни новогодишни пакетчиња..

Самоиницијативната организција на Драгослав Петкоски и Дарко Милески продолжи и оваа година.
Дарко и Драгослав повторно и оваа година со сопствени средства, облечени како дедо мразовци делеа бесплатни новогодишни пакетчиња со цел да украдт што повеќе детски насмевки. Според можностите тие успеаа да посетат само две села: Ливоишта и селото Лескоец, но се надеваат во иднина дека нивниот караван ќе се зголеми со цел сите дечиња да бидаат подеднакво израдувани и да добијат слатки подароци.
Но дали дечињата веруваат во Дедо Мраз го запрашавме Драгослав?!..
Без разлика дали веруваат или не… се што е убаво и ако се дарува од срце влева доверба, за да бидеш човек не треба многу, детската насмевка може да се украде и со едно чоколадо велат Дарко и Драгослав.

No description available.

No description available.

No description available.

No description available.

 

No description available.

No description available.

No description available.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here