33-годишен пациент од Тетово е пушачот кој можел да ја “дигне” Пулмологија во воздух –

33-годишен пациент од Тетово е пушачот кој можел да ја “дигне” Пулмологија во воздух –

Брзата интервенција на дежурниот тим на Клиниката за пулмологија спречила поголема несреќа вечерва кога пациент ја извадил маската за кислородна поддршка и запалил цигара, пренесе Телма.
Веднаш откако запалил цигара почнал да гори кислородот од маската и го изгорел по лицето и градите.

Во собата имало уште неколку пациенти исто така на кислородна поддршка. Дежурниот тим брзо дознал за пожарот и веднаш го исклучил централниот кислороден систем.
Доколку не бил изгаснат системот, пожарот можел да се рашири преку кислородот низ металните цевки кои би се загреале и би предизвикале експлозија

Фото:Архива

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here