Ќе останете без зборови: Претставен првиот турски автомобил на CES 2022 во Лас Вегас (ВИДЕО)

Концептот на првиот автохтон турски автомобил „Togg“ беше лансиран со цел да се создаде глобален бренд чија интелектуална и индустриска сопственост е 100 проценти турска.

Најмладиот турски производител на автомобили, TOGG, на Саемот за потрошувачка електроника во Лас Вегас го претстави своето ново концептно возило. Станува збор за таканаречениот Transition Concept Smart Device проект изработен со заеднички сили на турската компанија и Pininfarina.

Сега за сега, не е познато дали оваа нова студија еден ден ќе се претвори во сериски модел или ќе остане само изложбен автомобил од CES 2022. Концептот го прифаќа обликот на голем седан / фастбек со добри пропорции и чист дизајнерски јазик. Предниот дел дели многу визуелни компоненти со првиот сериски модел на TOGG – C-SUV кој ќе се произведува од следната година.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here