Возач на автобус приведен во Словенија- Го возел автобусот без едно тркало, но не знае кога и каде го загубил.

Словенечката полиција привела возач на автобус од Косово и Метохија кој возел автобус без едно тркало.

Автобусот управуван од 32-годишен возач бил запрен на автопатот Љубљана-Обрежје. Возачот е казнет со 400 евра, соопшти словенечката полиција. .

Возачот, чиј идентитет не се наведува, не можел да објасни каде го загубил тркалото од автобусот.Покрај паричната казна за непочитување на законот за возила, против него е поведена и судска постапка, а предвидена е и парична казна од 2.000 евра.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here