Ќе се организира Бoгојавление Водици во Охрид.

Денеска се одржа координативен состанок за организацијата на големиот верски празник Богојавление- Водици.

На состанокот присуствуваа претседателот на Совет, Сашо Донев, претставници од Македонската Православна Црква, од охридските јавни претпријатија , од нуркачките клубови „Амфора“ и „Охрид“, од Капетанија на пристаништа, од Министерството за Внатрешни работи и од Црвен Крст. Заклучивме дека централното случување по традиција ќе биде на 19 јануари. Точно во 10 часот од Светилникот на пристаниште Дебарско- Кичевскиот митрополит г. г Тимотеј
ќе го положи Светиот крст во водите на Охридското Езеро.
ОхридНет

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here