Шах Мат од Ѓоковиќ: Тенисерот на маса вади дипломатски пасош?!

Светската ситуација со Новак Ѓоковиќ станува уште покомплицирана затоа што, според австралискиот Хералд Сан, Србинот има посебен дипломатски пасош што може да го извади на маса во овој критичен период од неговата кариера.

Турнирот започнува во недела, што значи дека и да реши да се жали на кажаното, тимот на Ѓоковиќ може да нема време, бидејќи петочниот работен ден во земјава заврши.

Така, Ѓоковиќ може да го искористи својот дипломатски пасош, кој, како што знаеме, му дава посебни овластувања на сопственикот, особено при влез и престој во некоја земја.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here