Милица Павловиќ разочарана:Во Охрид доживеав сек*уално злоставување на настап.

На настапот на Милица Павловиќ во познат ноќен клуб во Охрид, се случил настан кој ја вознемирил популарната српска пејачка. Истиот бил снимен, а таа го објави на својата страница, со зборовите дека доживеала сексуално злоставување кое никоја жена не смее да си дозволи да го трпи.

Имено, како што се гледа на видеото, додека Милица пее, момче од публика неколкупати го приближува мобилниот телефон под нејзиното здолниште и ја снима. Видно револтирана, таа во еден момент му го зема телефонот од раце и го фрла на земја.

-Го предупредив еднаш! Го предупредив по втор пат! Тоа што сум женско во фустан и се наоѓам на сцената, не значи дека не заслужувам основно почитување.

Згрозена сум и разочарана од тоа како некои мажи ги третираат жените, како без срам покрај сите предупредувања мислат дека можат да ни се пикнат под сукња, а ние веројатно треба да сме среќни и да се чувствуваме пожелни поради тој гест- реагира Павловиќ.

Додава дека се плаши да помисли низ што минуваат девојките кога се излезени и каков третман добиваат од вакви ,,мажи”.

-Ова е еден вид на сексуално злоставување на кое никој нема право! И да, повторно би го направила истото. Повторно без размислување би му го зела мобилниот телефон и би го фрлила, во намера да се заштитам себе и своето достоинство и да им покажам на таквите ,,мажи” дека тоа што го прават е срамно, недозволиво и заслужува секаква осуда! Ако тоа воопшто можат да го сфатат – вели пејачката.
Newz24

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here