Од СДСМ велат дека работниците што работаат во недела почнале да добиваат повисоки дневници.

Недела неработен ден е озаконет проект на Владата предводена од СДСМ кој ги унапредува работничките права. Трет викенд по ред недела е неработен ден за 92 отсто од сите работници, а оние осум отсто кои денеска работат добиваат од 50 до 100 отсто повисоки дневници, се вели во соопштението на СДСМ.

Со ова се реализира клучно ветување пред граѓаните дадено пред парламентарните избори во 2020 година, велат од СДСМ и нагласуваат дека со недела неработен ден, се слеваат два отсто повеќе даноци кои ќе завршат во посебен фонд од кој ќе се инвестира во изградба на детски градинки.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here