Миле Јанакиески на штаки со повредена нога и легнат во полициско возило однесен на судење. (Видео)

Куцајќи на една нога, поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески, пристигна во судот.

Наребата тој да биде спроведен со полиција во понеделник во 10 часот за кога е закажано рочиште во случајот „Топлик“ доаѓа директно од судијата во овој случај Осман Шабани на барање на обвинителот Бурим Рустеми, кому многу му се брза што поскоро да има пресуда.
Рустеми самиот има најавено дека овој предмет треба да заврши што поскоро а со судот има договорено сите докази на одбраната да бидат одбиени.

Но, Јанакиески има уредна медицинска белешка дека не може да присуствува на рочиштата се до седми февруари бидејќи имаше сериозна повреда на ногата. Пред неколку дена беше и опериран и сега е на домашно закрепнување.

Сепак, за судијата Шабани тоа како да не е важно и тој говорел дека ќе го задржи во судницата само половина час, а потоа бил слободен.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here