Погребана Ксенија Вучиќ поранешната сопруга на Александар Вучиќ

Новинарката Ксенија Вучиќ беше погребана денеска на новите гробишта во Белград. На гробиштата се собраа голем број пријатели, роднини, колеги, познаници и почитувачи, а сочувство примаа нејзините деца Милица и Данило, со придружба и поддршка на нивнот татко, претседателот на Србија, Александар Вучиќ.

Пред капелата се оформи долг ред на оние кои сакаа да изразат сочувство на семејството, да запалат свеќи за починатата Ксенија, да оддадат почит.

На погребот присуствува и патријархот на српската православна црква Порфириј, кој после опелото во капелата одржа и краток говор.

Со голем внец во рацете на гробиштата дојде и братот на претседателот, Андреј Вучиќ, како и неговите родители, Анѓелко и Ангелина.

Меѓу првие на погребот дојдоа политичарите Милован Бојиќ и Војислав Шеше, премиерката Ана Брнабиќ, министрите Александар Вулн, Маја Гојковиќ и многу новинари.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here