Натпревар во јадење лук: Шампионот изеде 192 глави

Во градот Валс во Шпанија се одржа интересен натпревар во јадење лук. Се работи за годишен фестивал наречен „Gran Festa de la Calcotada de Valls“. Фестивалот го носи името по еден вид млад лук, а целта на натпреварот е учесниците за 45 минути да изедат што е можно повеќе.

Победник на овогодинешниот натпревар беше Дејвид Мартин од Тарагона, кој изеде Изеде 192 глави, а ова му е второ учество и прва победа.

Пред две години тој завршил на второто место, но очигледно е дека вежбал и се подготвувал за годинава. Настанот е каталонска традиција која датира од 19 век.

Бриф.мк

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here