Началникот насила ги избрка Македонците од гробот на Гоце Делчев, но со ургенции ги пропушти Бугарите да се поклонат! (Видео)

Македонската полиција одлучи со демонстрација на сила да ги набрка Македонските граѓани кои сакаа да се поклонат на гробот на Гоце Делчев во црквата Св.Спас на скопското Кале, но затоа со еден телефонски повик Бугарите кои сакаа да влезат во дворот на црквата, беа пропуштени, а началникот на ПС Центар дури и организираше и обезебдување за Бугарите.

Срамна е сликата која се гледа од скопското Кале, имајќи во предвид дека утринава полиција за малку не натепа постар господин кој сакаше да влезе во црквата, а со силно полициско обезбедување ги растера и навивчаите од групата „Комити“ кои беа запрени уште на пат кон Св.Спас во близина на „Жабарот“, па оттаму со закани за апсење беа протерани кон центарот на градот.
Бугарите кои дојдоа во Скопје, се однесуваат како граѓани од прв ред, а Македонците од трет.

Видео Тука

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here