Првиот транс актер во Македонија Лео Поповиќ: Физички ме нападнаа, но бар сега живеам слободно

Човекот треба да е сам свој најдобар пријател во секое време. Со тргањето на притисокот да си секојдневно продуктивен во шаблонот што го налага општеството, се дава шанса токму на тоа, спознавање и работа на себе. Актерот Лео Поповиќ, 26 години претходно го носеше името Долорес Поповиќ, неодамна на јавноста ѝ откри дека е транс лице.

Поповиќ има 27 години, музичар е и има завршено на Факултетот за драмски уметности.

Во последниов период се соочува со сериозни животни ситуации, откако конечно ја донел одлуката да стане маж, иако во моментов сè уште не направил операција за промена на полот.

Емотивно, искрено пред објектитот на камерата на Бекстејџ, Лео си ја отвори душата.

Интервјуто во целост погледнете го на линкот:

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here