Касами треба да се занимава со Тетово, а не со мене, вели Арифи

Новиот избран градоначалник на Тетово како да останал во предизборна кампања и сака да искажува невистини како што правеше во целата кампања.Јас избрав да му дадам џентлментски 100 дена, само можам да кажам дека апсолутно ми е жал поради фактот што не може, не знае , нема способност да се носи со проблемите кои се големи во општината, а се занимава со мене, вели поранешната градоначалничка на Тетово, Теута Арифи во Утрински Брифинг.

-Нормално дека нема 800 луѓе вработени со договор на дело.Касами ги објави сите уплати кон физички лица во 2021. Тука има членови на комисии, исплати врз основа на одлуки на Совет и разни исплати кон физички лица. Тоа не значи дека тие се под договор на дело. Тоа е тенденција да се направи приказна, рече Арифи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here