„Не се чувствуваме безбедно тука“, вечерва го напуштаме Куманово велат припадниците на „Лев Тахор“ (ВИДЕО)

Членовите на радикалната еврејска верска заедница „Лев Тахор“ доцна вечерва го напуштаат Куманово, а со тоа и Македоднија, екипата на Кумановски Муабети ги посети во куќата во која што се сместени и накратко разговараше со еден од членовите, кој вели дека не се чувствуваат безбедно тука.

Ни рече дека се вика Голдмен и дека по потекло е од Соединетите Американски Држави, иако неговиот англиски јазик беше многу лош. Меѓусебно комуницираат на стар еврејски ортодоксен јазик, кој вели дека е многу сличен на германскиот.

Вели дека гласините дека лошо ги третираат децата не се точни, дека и самиот има дете, но дека некој дошол и му покажувал како ги фотографирал додека си играле во дворот и дека тајно го снимал.
Kумановски Муабети

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here