Девојче се роди на 22.02.2022 во 2:22 попладне

Двојка од САД многу добро ќе го памети вчерашниот датум бидејќи на свет дојде нивната ќерка Руби.


И не само тоа – освен што е родена на 22.02.2022 година, малата Руби е родена во 14:02 часот, односно во два часот и две минути попладне.
Дека животот на Руби ќе биде одбележан со бројот 2, говори и тоа што на тој ден таа била второто бебе родено во тоа породилиште, а второто дете е на нејзините родители.

Американските медиуми пренесуваат дека и мајката и бебето добро закрепнуваат, а болницата се пофалила со фотографијата со малата Руби.
Вчерашниот датум создаде редок палиндром со осум цифри, односно бројот што се чита во двете насоки има исто значење.

Ова ќе биде последен пат да има целосен состав од двојките до 22 февруари 22.222. година, точно 20.000 години после тоа.
Извор:Kumanovski muabeti

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here