Петар Богојески: Групата Евреи кои се во Охрид ги поканувам кај мене дома да живеат во Крушево.

ЛЕВ ТАХОР
Прогонувани од сите, жени и деца со нивните сопрузи, само зашто практикуваат фундаментален Јудеизам!

Тој Јудеизам го осуди Бог, но нас Тој не научи на прошка и солидарност!
Антисемитизмот мора да запре!

Оваа група Евреи, јавно ги поканувам да се сместат на мој имот во Крушево, да најдат мир и достоинство, да презимат… да бидат згрижени додека тоа им е потребно од Македонија!

Немам комуникација со Еврејската заедница во Македонија, но слободно можете да ме контактирате, за да Ви помогнам!

Бог е голем, а ние смртните може само да помогнеме!

Мое беше да ги поканам, а тие си знаат…

Напиша Петар Богојески на социјалните мрежи.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here