Србија сепак не остана неутрална- Членовите ја поддржаа Резолуцијата за осуда на Руската агресија..

На денешната вонредна седница на Генералното собрание на ОН беше усвоена Резолуција со која се осудува руската инвазија на Украина.

Гласањето се одржа по 18 часот, а мнозинството членови ја поддржаа Резолуцијата за осуда на руската агресија, меѓу кои и Босна и Херцеговина и Србија, која претходно изјави дека ќе биде неутрална.

За Резолуцијата гласаа 141 член, пет биле против, а 35 воздржани.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here