И оваа мерка пропадна во вода: Три месеци по забраната, пластичните кеси се бесплатни во многу маркети и на пазарите..

Екипа на „360 степени“ прикриено пазаруваше во неколку мали маркети, супермаркети и на пазарот во Тетово. Само во големите трговски единици се почитуваше мерката – пластичните биоразградливи кеси да се наплаќаат по 15 денари
Граѓаните, генерално, се „за“ мерката да продолжи. Но, некои бараат сè да се врати по старо и да не им се отежнува на граѓаните бидејќи „овде не важи ниту еден закон“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here