Нема одење во училиште: Синдикатот продолжува со штрајкот во училиштата, градинките ќе работат

Од вкупно 480 синдикални организации, 388 се за продолжување на штрајкот од утре, а само 83 за прекин. Најголем дел од овие за прекин се синдикалните организации од детската заштита. Согласно на тоа, Советот на СОНК донесе одлука дека штрајкот продолжува и утре се додека не се најде заедничко решение, информира претседателот на СОНК, Јаким Неделков.

Во однос на градинките, Советот на Синдикатот одлучил штрајкот во градинките да биде во мирување.

-Ќе продолжат да работат со нормален интензитет, од аспект на дечињата, нивните родители и стопанството. Ќе се отворат вратите на градинките. Исто така најавуваме голем масовен протест пред Владата во среда на 4-ти мај во однос на резултатите од преговорите. Советот на СОНК жали за прекинот на наставата и пропуштеното, истовремено бараме и разбирање и поддршка од сите засегнати, кажа Неделков.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here