Бочварски: Годинава ќе има силна изградба на патишта, ќе го завршиме и автопатот Кичево Охрид

Оваа година ја бележиме како година во која имаме предвидено историски најголем буџет за изградба и реконструкција на патната мрежа во државата, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, на форумот по повод 100 дена Влада..

Го завршивме експресниот пат Штип – Радовиш, инвестиција од над 60 милиони вера. Работиме активно на изградба на автопатот Кичево – Охрид, а во меѓувреме цел тим работи на процесот за доизградба на Коридорот 8 на ниво на модерен автопат“, посочи министерот додавајќи дека се работи и на изградбата на автопатската делница од Скопје до граничниот премин Блаце кон Косово.
За повеќе детали,Тука

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here