Нуркачите извадија цела продавница од Охридското Езеро- Велосипед, гуми, стол, три кајчиња и.т.н.

Во меѓународната еколошка акција за чистење на езерото,македонските и странските нуркачисе искилавија од вадење на столици, маси, делови од удобни лежалки кои послани на дното на Охридското езеро, беа доволни да се направи подводен ресторан.

Нуркачите кои го познаваат Охридско како дланката на својата рака, чистејќи го езерото од цврст отпад кои нашите несовесни сограѓани го фрлаат, од вода извадија и делови од покуќнина, апарати за домаќинство, се што е потребно за опремување на простории за дневен престој или бања.


Се извадија 3 потонати кајчиња, велосипед и гуми, а нуркачите го собраа и инвентарот кој од кафетериите вдолж крајбрежјето завршил во вода.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here