Јапонскиот оперски пејач Котецу, ја испеа македонската песна „Едно име имаме на концерт во Токио.

Јапонскиот оперски пејач Казухиро Котецу, кој работи во операта во Токио, на концерт ја испеа македонската песна „Едно име имаме“. тој видеото го објави на Јујтјуб и доби пофалби за пеењето.

Не е првпат тој да пее македонски народни песни, па веќе објавуваше видеа од „Македонско девојче“, „Болен ми лежи Миле Поп Јорданов“, „Ако умрам ил загинам“. Тој е познат и како голем пријател на македонскиот тенор Благој Нацески. Не крие дека ја сака Македонија, особено песните на Јонче Христовски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here