Бектеши: Помала сметка за струја ќе плаќаат тие што ќе потрошат помалку…

Министерот за економија, Крешик Бектеши гостуваше во „10 минути“ на „ТВ21“ при што даде коментар за струјата и нејзината цена.

Бектеши вели дека ќе се воведе нов модел на тарифа за струјата, па така граѓаните ќе плаќаат помалку ако трошат помалку, но имаат и помали примања.

„Ќе воведеме блок-тарифи со цел да имаме тарифа која ќе биде еднаква за сите граѓани во зависност од потрошувачката, но и приходите на потрошувачите“, кажа Бектеши.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here