Бежовска: Граѓаните да внимаваат како ги трошат парите

Со зголемувањето на инфлацијата, економските експерти оцениле дека граѓаните на Македонија ги очекува тежок период. Гувернерката на Народна Банка, Анита Ангеловска Бежовска во интервју за РСЕ рече дека вкастите треба да преземат повеќе мерки и активности, бидејќи,како што додаде, сите ги чувствуваме негативните последици.

Бежовска исто така ги советуваше политичките лидери да го скратат трошењето државни пари.

Инаку, според Бежовска, Народната Банка очекува пораст на јавниот долг до 63%, што ја става земјава во високо задолжена зона.

Извор: ТВ 21

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here